Sonera ottaa käyttöön uusimman KeyCom –verkkotietoratkaisun

Keypro  ja Sonera ovat tehneet sopimuksen KeyCom -verkkotietoratkaisun toimituksesta Soneralle. Keypro ja Sonera ovat tehneet yhteistyötä jo vuodesta 2000, jolloin Keypro toimitti Soneralle nelivuotisen, yli 10 000 kaapelikilometrin kartoitus- ja dokumentointiprojektin. Projektin yhteydessä Sonera otti käyttöön Keypron silloisen verkkotietoratkaisun. Nyt julkistettavan sopimuksen myötä Soneran verkkotietoratkaisu päivitetään uusimpaan, täysin web-pohjaiseen KeyComiin.  Sonera pystyy KeyComin avulla entisestään tehostamaan verkkojen suunnittelua, dokumentointia, rakennuttamista sekä yhteistyötä urakoitsijoiden kanssa.

Keypron ratkaisut toivat Optowestin kuituverkon saatavuuden nettiin

Osuuskunta Optowest on ottanut käyttöön kesän 2014 aikana Keypron kuitukotiin -palvelun (KeyF2H). Palvelun avulla Optowest pystyy tarjoamaan kuituverkon saatavuutta netissä kaikille valokuidusta kiinnostuneille. Kiinnostuneet asiakkaat voivat tarkastaa kuituliittymän saatavuuden ja ilmaista kiinnostuksen Optowestille. Projektipäällikkö Yngve Källberg toteaa KeyF2H:n käytöstä seuraavaa: "Palvelun avulla saamme tarkat tiedot tulevista asiakkaista ja liittymämarkkinoinnissa alueille saamme näkyvyyttä. Alueiden liittyjien prosenttiosuudet löytyvät kotisivuiltamme. Kun liittyjien prosenttiosuus alueella ohjaa rakentamista, keskimääräinen rakentamiskustannus liittymää kohti alenee." Optowestillä on ollut käytössä Keypron KeyCom verkkotietojärjestelmä vuodesta 2012. Lisäksi Optowestin johtoselvitykset hoituvat Kaivulupa.fi -palvelussa.

Keypron kartoitus- ja ohjelmistopalveluista tehokkuutta Kemiönsaaren ulkovalaistussaneeraukseen

”Se karttakäyttöliittymä on niin iso asia, kun tiedetään missä on mitäkin valaisintyyppiä ja kuinka paljon”, toteaa Kemiönsaaren saaristokunnan suunnitteluinsinööri Frida Vuorio kysyttäessä ulkovalaistusverkon kartoituksen merkitystä kunnalle. Tällä hetkellä Kemiönsaaren kaikkien 2400 valaisinpisteen sijainnit on tallennettuna Keypron selainpohjaiseen KeyLight-verkkotietojärjestelmään, mikä on tuonut paljon tehokkuutta ja säästöjä ulkovalaistusverkon ylläpitoon ja suunnitteluun.

Keypro tarjosi kunnalle kokonaisvaltaista avaimet käteen-ratkaisua, joka sisälsi valaisinpisteiden kartoittamisen, kartoitustietojen ja olemassa olevien ominaisuustietojen viemisen KeyLightiin sekä KeyLight-verkkotietojärjestelmän ylläpidon. ”Kaveri [Ville Koivumäki, Keypro] teki pitkää päivää urakkana, hyvin nopeasti se sujui kaiken kaikkiaan”, kommentoi Frida Vuorio kartoituksen etenemistä. Kartoitus suoritettiin lämpiminä kesäpäivinä Kemiönsaaren kauniissa luonnonmaisemissa VRS-tarkennetulla GPS-laitteella (Lue lisää...)

KeyLight tuo joustavuutta Vantaan ulkovaloverkon hallintaan

Pääkaupunkiseudulla oleva Vantaa on noin 200 000 asukkaan kaupunki, jonka katuja, puistoja ja muita ulkoalueita valaisee noin 35 000 ulkovalaisinta. Valaisimien toiminnasta vastaa Vantaan kaupungin kuntatekniikan keskus, joka käyttää KeyLight-verkkotietojärjestelmää ulkovalaistusverkon sijainti- ja ominaisuustietojen tallentamiseen ja päivittämiseen. Vantaan kaupungilla ulkovaloista vastaava työpäällikkö Janne Kaarakainen toteaa, että järjestelmän selainpohjaisuus on tuonut huomattavaa lisäarvoa Vantaan katuvaloverkon hallintaan, sillä KeyLightin uusille käyttäjille ei tarvitse ostaa erikseen uusia lisenssejä ja asentaa ohjelmistoja työasemille. SaaS-palvelumallin mukaisesti Vantaan kaupunki voi säädellä tarpeen mukaan KeyLight-järjestelmän käyttäjämäärää veloituksetta kontrolloimalla sidosryhmiensä käyttöoikeuksia KeyLightiin. Näin KeyLightin käyttäjät pääsevät saamillaan tunnuksilla järjestelmään käsiksi mistä vain verkkoyhteyden ulottuvilta, myös kentältä vaikkapa valaisinpylväiden luota. (Lue lisää...)

Yhdistelmäjohtokartat helpottavat kaivutöitä Mikkelissä

Useimmat johto- ja putkiverkostojen haltijat Mikkelissä ovat siirtäneet verkkotietonsa digitaaliseen muotoon. Tämä mahdollistaa tiedon hyödyntämisen uudella tavalla ja auttaa kuntien eri palvelulaitoksia koordinoimaan töitään entistä paremmin. Keypro on kehittänyt tähän tarkoitukseen KeyYJK:n, joka on nykyaikainen yhdistelmäjohtokarttapalvelu. Mikkelin kaupunki on yksi esimerkki yhteiseen GIS-paikkatietokantaan perustuvien yhdistelmäjohtokarttojen käyttäjistä. ”Sekä odottaminen että virheet maksavat työmaalla. On ehdoton etu, jos näitä molempia saa minimoiduksi. Vajaan vuoden kokemuksen perusteella on todettavissa, että yhdistelmäjohtokarttapalvelun avulla tämä on mahdollista”, toteaa Mikkelin vesilaitoksen johtaja Reijo Turkki. (lue lisää...)

Lempäälässä nopeampaa ja tehokkaampaa vesihuollon asiakas-tiedotusta KeyAqua-verkkotietojärjestelmällä

Lempäälän kunnan vesihuoltolaitos vastaa veden toimittamisesta ja jäteveden käsittelystä noin 19 000 asukkaalle. Laitos tekee myös yhteistyötä läheisten vesiosuuskuntien kanssa siten, että vesiosuuskuntien verkkojen sijaintitiedot ovat keskitetysti kunnan vesihuoltolaitoksen järjestelmässä. Kunnan vesihuoltolaitos on käyttänyt verkkonsa ylläpitoon ja dokumentointiin Keypron KeyAqua –ratkaisua vuodesta 2010 alkaen. Muiden vesihuoltoverkon velvollisuuksien lisäksi päivittäisessä verkon ylläpidossa Lempäälässä on etenkin panostettu uudenlaiseen, nopeampaan ja suorempaan asiakasviestintään. Laitos nimittäin käyttää KeyAquan tekstiviestiominaisuutta erinäisten poikkeustapauksien tiedottamisessa. ”Vesikatkoista tiedottaminen etukäteen on eräs tärkeä käyttötarkoitus”, täsmentää Löppönen. (lue lisää...)

Kemin Vesi tehostaa verkon dokumentointia ja ylläpitoa Keypron KeyAqua -ratkaisulla

Kemin Vesi on Kemin kaupungin alueella toimiva vesihuoltoyhtiö, joka vastaa veden toimittamisesta noin 22 000 asukkaalle. Vesihuoltoyhtiö vastaa myös kaupungin jäte- ja hulevesiverkostosta. Yhteensä vesi- ja viemärilinjoja Kemin Vedellä on reilut 400 kilometriä. Koko verkostonsa dokumentointiin, ylläpitoon ja kartoitukseen Kemin Vesi käyttää Keypron KeyAqua –ratkaisua.  ”Vesihuoltoverkoston ylläpidossa syntyy koko ajan lisää tietoa, dokumentteja, esimerkiksi valokuvia. Sekä olemassaoleva sekä rakennettava verkosto pitää saada dokumentoitua mahdollisimman kattavasti ja tarkasti”, kuvailee Veijo Savolainen, Kemin Veden verkostoinsinööri, ”KeyAqua mahdollistaa kätevän tavan ylläpitää ja päästä käsiksi kaikkeen tähän dokumentaatioon pelkän selaimen avulla”.  Verkkotietoihin pääsee käsiksi yhtiössä kaikki tietoa tarvitsevat näppärästi selaimella, päätelaittesta riippumatta. ”Heti alusta alkaen päätettiin, että tämä ei ole vain insinöörien työkalu”, korostaa Savolainen, ”Ja ihan alusta alkaen meillä oli myös selvä suunnitelma että henkilöstön on päästävä käsiksi tietoon myös kentältä.” (lue lisää...)

KeyLight mukana Pieksämäen kaupungin matkassa

Pieksämäki on noin 20 000 asukkaan kaupunki Keski-Savossa. Kaupungin kunnallistekniikan vastuulla on 6000 valaisinpisteen katuvaloverkon suunnittelu ja ylläpito. Pieksämäen kaupunki otti vuoden 2013 alussa käyttöönsä katuvaloverkon hallintaan täysin web-pohjaisen verkkotietojärjestelmän KeyLightin, joka toimii palveluna selaimessa, missä vain internet-yhteyden ulottuvilla. Pieksämäellä syitä KeyLightiin siirtymiseen oli useita, mutta yhtenä ehkä merkittävimmistä oli toiminnan jatkuvuuden varmistaminen. Pieksämäen katu- ja liikennevaloista vastaava sähköteknikko Simo Salmikuukka luonnehtii KeyLightia ”kaikkien käyttöohjelmaksi”, joka on helppokäyttöinen ja käytettävissä missä vain: ”KeyLight on järkevä, käyttäjää lähellä. Huoltoryhmä voi tuolla maastossa operoida kannettavalla tietokoneella, ei tarvita erikseen paperikarttoja.” (lue lisää...)

Kymen Veden kokemuksia Keypron KeyAqua-ratkaisusta

Kymen Vesi on Kymenlaakson alueella toimiva alueellinen vesihuoltoyhtiö, jonka verkostoon liittyneissä kiinteistöissä asuu arviolta 72 000 asukasta eli noin 95 % koko Kotkan, Pyhtään ja Anjalankosken alueen asukasmäärästä.”Käytämme verkkomme sijainti- ja ominaisuustietojen ylläpitoon Keypron KeyAqua-ratkaisua”, kertoo Timo Kurittu, vesilaitoksen kartoittaja. Mutta Kuritun mukaan KeyAqua on paljon muutakin kuin sijaintikartta: ”Käytämme KeyAquaa verkoston hallintaan kuten vikojen seurantaan ja TV-kuvausten käsittelyyn sekä verkon saneerauksen suunnitteluun. Ja tulevaisuudessa KeyAquan käyttö laajenee ennestäänkin. Keypron kanssa yhteistyössä olemme saaneet vesihuoltoyhtiön tarpeisiin erittäin hyvin sopivan järjestelmän”.(lue lisää...)

Kohti tehokkaampaa johtoselvitystä: Kaisanetin kokemuksia Kaivulupa.fi -palvelusta

Kaisanet Oy on Kajaanissa ja Iisalmessa toimiva nykyaikainen tietotekniikan ja tietoliikenteen palveluyritys. Kaisanet käyttää verkkonsa sijainti- ja ominaisuustietojen hallintaan Keypron web-pohjaista KeyCom –ratkaisua. Alueellaan toimivia kaivajia puolestaan Kaisanet palvelee johtoselvitysasioissa Keypron Kaivulupa.fi –palvelulla, jossa yritys on ollut mukana vuodesta 2012 alkaen. ”Palvelut tuntuivat osuvan meidän toimintamalliin erittäin hyvin ja johtoselvityksen osalta niin alueen urakoitsijat kuin kaivajatkin olivat jo tottuneet Kaivulupa.fi käyttöön muiden johdonomistajien kanssa”, kertoo Heikki Seppänen, kaapeliverkkojen tiimipäällikkö Kaisanet Oy:stä. ”Niinpä kesken kuumimman kaivukauden – kesällä 2012 – päätimme ottaa käyttöön myös Kaivulupa.fi:n. Ajankohta oli pienoinen riski meille, mutta se kannatti.”, toteaa palvelukonseptiin tyytyväinen Seppänen. Kustannussäästöjen ja töiden tehostumisen lisäksi Kaisanet saavutti palvelullaan enemmän läpinäkyvyyttä koko johtoselvitysprosessissa. (lue lisää...)

KeyCom Kymijoen Kyläkuidun toiminnan ytimessä

Osuuskunta Kymijoen Kyläkuitu rakentaa tällä hetkellä Kaakkois-Suomen laajinta avointa valokuitupohjaista laajakaistaverkkoa. Osuuskunta perustettiin keväällä 2010 varmistamaan Laajakaista 2015-hankkeen mukaisen verkon rakentaminen Kouvolan ja Iitin haja-asutusalueille. Verkon suunnittelussa ja rakentamisessa Kymijoen Kyläkuidulla on ollut käytössä Keypron KeyCom-ratkaisu heti alusta pitäen. ”KeyCom on verkkomme myynnin, suunnittelun ja rakentamisen ytimessä”, sanoo Jarno Laitinen, osuuskunta Kymijoen Kyläkuidun toimitusjohtaja. (lue lisää...)

Käsämän vesiosuuskunnan kokemuksia KeyAquasta

Pohjois-Karjalan Liperissä sijaitseva Käsämän kylä tarjoaa upeiden maisemien lisäksi myös edistykselliset palvelut. Kylän alueella toimii aktiivinen Käsämän vesiosuuskunta, joka hallinoi Käsämässä olevaa vesi- ja viemäriverkkoa. Osuuskunnan toimitusjohtaja Kauko Piironen kertoo, että yksi syy Käsämän kylän asukasluvun kasvuun on toimiva vesi- ja jätevesihuolto.Vuodesta 1984 toimineessa Käsämän vesiosuuskunnassa on jäseniä tällä hetkellä yli 460, vesijohtoa osuuskunnalla on noin 127 km ja viemärijohtoakin on kertynyt jo lähes 100 km. Piironen luonnehtii osuuskunnan historiaa jatkuvaksi rakentamiseksi.  Laajentuminen on luonnollisesti tuonut mukanaan haasteita. Vesi- ja viemärijohtojen, sulkuventtiilien, pumppaamojen ja kulutuspaikkojen sijainti- ja ominaisuustiedot on tärkeää saada toiminnassa mukana olevien tahojen tietoon vaivatta ja nopeasti. Piironen mainitsee, että Keypron KeyAqua tarjoaa ratkaisun tähän ongelmaan. (lue lisää...)

Joensuun kaupungin katuvaloverkko KeyLight-ympäristössä

Joensuussa on 73 000 asukasta, joiden katuvalaistuksesta kaupunki huolehtii. Päivittäinen operointi on suurelta osin ulkoistettu yhteistyökumppanille ja tähän työkaluksi Joensuun kaupunki on valinnut Keypron KeyLight-ratkaisun. Tilanne Joensuussa ennen KeyLightin käyttöönottoa oli tyypillinen: katuvalaisimien sijaintitiedot olivat dokumentoituna paperikartoilla, ja valaisimien ominaisuustiedot puolestaan erillisessä tietokannassa. Tiedon saavutettavuus, hinta ja käytön helppous olivat asioita, jotka painottuivat Joensuun kaupungin valintakriteereinä. “Täysin selainpohjainen KeyLight ei vaadi mitään erillisiä asennuksia käyttäjien työasemiin, kannettaviin tietokoneisiin tai matkapuhelimiin. Pelkkä selain riittää”, toteaa Ari Varonen, Joensuun kaupungininsinööri. Hänen mukaansa selainpohjaisuus on huomattavasti yksinkertaistanut tietoteknistä ylläpitoa ja tuonut sitä kautta kaupungille merkittävää säästöä. (lue lisää...)

Finavia - verkkotietoa lentokentille

Finavia Oyj on palveluyritys, joka luo yhteydet maailmalle 25 lentoasemansa kautta. Finavia ylläpitää lentoasemia, turvatarkastaa matkustajat ja matkatavarat, pitää kiitotiet kesäkelissä sekä varmistaa turvalliset lentoonlähdöt ja laskeutumiset. Televerkon hallintaan Finavialla on käytössä muunmuassa Keypron järjestelmiä.

HSY - pääkaupunkiseudun vesilaitoksella käytössä KeyAqua-ratkaisu

Helsingin seudun ympäristöpalvelut kuntayhtymän vesihuolto operoi pääkaupunkiseudulla vesi- ja viemäriverkkoa. Palvelualue kattaa yli miljoona asukasta. Keypro on tehnyt Helsingin ja Vantaan vesilaitosten kanssa yhteistyötä jo vuodesta 2000. Yhteistyö alkoi alunperin Keypro:n työasemapohjaisen ratkaisun puitteissa. Nyt Helsingin ja Vantaan verkkoaineisto on käytettävissä myös selainpohjaisella KeyAqua verkkojärjestelmällä. Järjestelmä soveltuu verkon käyttöön, kunnossapidon suunnitteluun ja verkko-omaisuuden hallintaan. Helmikuussa 2015 HSY tiedotti KeyAquan jatkokehityksestä yhdessä Keypron kanssa.

Verkon suunnittelusta käyttöönottoon Vuosaaren satamassa

Vuosaaren satama on eräs Euroopan uusimmista ja moderneimmista satamista. Sataman televerkon toteutuksesta vastasi Helsingin Energia ja hankkeessa hyödynnettiin Keypro:n ratkaisua. "Keypro:n web-pohjaisten työkalujen avulla pystyimme samanaikaisesti suunnittelemaan, rakentamaan ja ottamaan verkkoa käyttöön, rinnakkain", sanoo Panu Oksman, projektipäällikkö Helsingin Energialta. Kun järjestelmä oli toteutettu sai lopullinen asiakas - Helsingin Satama - pelkkien infrasuunnitelmien sijaan toimivan järjestelmän verkkotiedon hallintaan. "Keypro:n ratkaisu tuo koko sataman verkkotiedon helposti saataville. Pääsemme käsiksi ja muokkaamaan verkkotietoa suoraan selaimistamme, lähes mistä vain", kertoo Esa Salonen, IT-päällikkö Helsingin Satamasta. (lue lisää...)

SSP saavuttaa operatiivista tehokkuutta Keypron avulla

Salon Seudun Puhelin (SSP) tarjoaa kuituverkkoa ja telepalveluita Salon, Forssan, Lohjan, Loimaan, Paimion ja Kaarinan alueella. Ennen Keypro:n pilviratkaisua SSP:llä oli käytössä useita työasemapohjaisia ratkaisuja verkon suunnitteluun ja hallintaan. Tämän takia järjestelmässä oli useita integraatiopisteitä ja datan hallinta oli altis virheille. Keypro:n KeyCom-ratkaisulla SSP pystyi yhdistämään verkon suunnittelun ja hallinnan yhden ja saman käyttöliittymän alle. Myös CRM, ERP ja provisiointijärjestelmät integroitiin osaksi kokonaisuutta. Pilviratkaisun kautta SSP:stä tuli myös kaivulupa.fi -johtoselvityspalvelun piiriin. Kaiken tämän lopputuloksena SSP saavutti operatiivista tehokkuutta. "KeyCom auttoi tehostamaan toimintojamme selvästi. Arviomme mukaan saavutimme noin 30% operatiiviset säästöt uuden järjestelmän myötä", sanoo Pekka Granlund, verkkosuunnittelupäällikkö SSP:ltä (lue lisää...)