Keypro Oy:n tietosuojaperiaatteet

1 Tietosuojaperiaatteet

Keypro kunnioittaa henkilötietojesi luottamuksellisuutta.

Kerromme tässä tietosuojaselosteessa sinulle periaatteista, joilla huolehdimme tietosuojastasi käyttäessäsi Keypron (me) ylläpitämää  verkkotietojärjestelmäpalvelua tai muuta henkilötietoja käsittelevää järjestelmää (palvelu). Toimimme EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukaisesti.

Me tarjoamme palvelun perustuen asiakkaan (asiakas) kanssa tekemäämme sopimukseen. Asiakas voi olla infrastruktuurin omistaja, verkostosuunnittelija, konsultti tai kuka tahansa, joka on ostanut palvelun meiltä

Käyttämästäsi järjestelmästä riippuen Keypro voi olla henkilötietojen Käsittelijän ja/tai Rekisterinpitäjän roolissa. EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukaisesti Rekisterinpitäjä määrittelee henkilötietojen käsittelyn tarkoitukset ja keinot ja siksi tässä dokumentissa kerromme Käsittelijänä sinulle vain kaikille verkkotietojärjestelmäasiakkaillemme yleiset periaatteet tietojesi käsittelystä. Rekisterinpitäjä voi kertoa tarkemmin henkilötietojesi käsittelystä.

2 Rekisterinpitäjän ja edustajan yhteystiedot

Keypro Oy on rekisterinpitäjä seuraaville järjestelmien rekistereille:

  • www.keypro.fi -sivusto
  • www.kaivulupa.fi -johtoselvityspalvelu
  • Keypron hallinnoimat verkkotietojärjestelmien koulutus- ja demoympäristöt
  • Keypron web-kyselyt
  • Keypron käyttäjätukijärjestelmä
  • Keypron uutiskirjeen tilaajarekisteri

Rekisterinpitäjän yhteystiedot näille rekistereille ovat

Keypro Oy
Horsmakuja 8 A 3
01300  VANTAA

Rekisterinpitäjän edustajan yhteystiedot näille rekistereille ovat

privacy@keypro.fi

Muiden Keypron verkkotietopalveluiden osalta Keypro toimii yleensä henkilötietojen käsittelijän roolissa ja verkon omistaja on Rekisterinpitäjä. Löydät käyttämäsi palvelun Rekisterinpitäjän ja rekisterin yhteyshenkilön tiedot asiakaskohtaisista käyttöehdoista, jotka ovat saatavilla suoraan asiakkaalta tai linkattuna palvelun sivustolle.

3 Mitä tietoja tallennamme sinusta

Tallennamme henkilötietoja sinusta verkon loppuasiakkaana, kuten vesijohtoliittymäasiakkaasta tai tietoliikenneverkon liittymäasiakkaasta, jotta laadukkaan verkkopalvelun tuottaminen sinulle onnistuu. Keräämme tietoa käyttäjistä myös palvelun kehittämiseksi.

Henkilötietojesi käsittelyn perusteena on EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan mukaisesti

  • meidän oikeutettujen etujemme toteuttaminen silloin, kun käsittelemme henkilötietojasi palvelujen tuottamiseksi asiakkaillemme
  • sopimussuhteesi Rekisterinpitäjään, kun asiakkaamme käsittelee henkilötietojasi verkkopalvelun, kuten internet- tai vesijohtoliittymän, tuottamiseksi sinulle.

Mikäli et kirjaudu palveluun, tallennamme vain IP-osoitteesi ja muun automaattisesti palvelun keräävän tiedon. Web-kyselyistämme tallennamme myös itse antamasi tiedot.

Tukipalveluumme saapuvista tukipyynnöistä tallennamme yhteystiedot sekä tukipyynnön ratkaisemiseksi tarvittavat tiedot.

Palveluun kirjautuvasta käyttäjästä keräämme ja tallennamme ainoastaan palvelun tuottamisen kannalta tarpeellisia tietoja Sinusta.

Keräämme ja käsittelemme seuraavia tietoja:

  • nimesi ja yhteystietosi (puhelinnumero, sähköpostiosoite);
  • mahdollisen yrityksesi nimen
  • käyttäjätunnuksesi
  • IP-osoitteesi ja muut tiedot, jotka syntyvät automaattisesti tai jotka annat käyttäessäsi palvelun verkkosivustoa.
  • verkon loppuasiakkaasta tallennamme myös osoitteesi ja mahdollisen asunnon tyypin.

4 Miten keräämme tietoja

Keräämme ja käsittelemme ainoastaan

  • itse palveluun antamiasi tai asiakkaallemme palvelun tai verkkopalvelun toimittamiseksi antamiasi tietoja
  • palvelussa tai sen verkkosivuilla vierailemisen yhteydessä automaattisesti syntyviä tietoja.

Voimme käyttää evästeitä, verkkojäljitteitä ja muuta vastaavaa tekniikkaa tietojen keräämiseksi.

5 Miten luovutamme ja siirrämme henkilötietoja

Rekisterinpitäjä voi jakaa henkilötietojasi sellaisten toimijoiden ja tietojärjestelmien kanssa, jotka käyttävät tietoja kohdassa Mitä tietoja tallennamme sinusta kuvattuja tarkoituksia varten ja vain siinä laajuudessa, joka on välttämätöntä tarkoituksien toteuttamiseksi.  Jaamme henkilötietojasi viranomaisten kanssa, mikäli lainsäädäntö tai viranomaiset näin määräävät.

6 Henkilötietojen siirrot EU:n tai ETA:n ulkopuolelle

Emme siirrä palvelun sisältämiä henkilötietoja Euroopan unionin tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle.

7 Henkilötietojen säilytysaika

Säilytämme henkilötietojasi Rekisterinpitäjän ohjeiden mukaisesti niin kauan kuin olet palvelun tai asiakkaamme sinulle tarjoaman verkkopalvelun käyttäjänä ja niitä on tarpeen säilyttää tässä tietosuojaselosteessa määriteltyjen henkilötietojen käyttötarkoitusten toteuttamiseksi.

8 Oikeutesi Rekisteröitynä

Sinulla on oikeus:

  • saada tieto henkilötietojesi käsittelystä;
  • saada pääsy omiin tietoihisi ja tarkastaa käsittelemämme itseäsi koskevat henkilötiedot;
  • vastustaa henkilötietojesi käsittelyä; sekä
  • vaatia henkilötietojesi oikaisua ja tietojen täydentämistä tai poistamista.

Käyttääksesi näitä oikeuksia sinun tulee esittää pyyntö Rekisterinpitäjälle.

9 Oikeus valittaa valvontaviranomaiselle

Sinulla on oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle, mikäli katsot, että me tai Rekisterinpitäjä olemme käsitelleet henkilötietojasi tietosuojalainsäädännön vastaisesti.

10 Tietoturva

Huolehdimme yhdessä Rekisterinpitäjän kanssa, että henkilötietosi on suojattu ja tallennettu tietojärjestelmään, johon on rajattu pääsy vain henkilöillä, jotka tarvitsevat kyseisiä tietoja työtehtäviensä hoitamiseksi. Kyseisillä henkilöillä on käytössään henkilökohtaiset käyttäjätunnukset ja tunnisteet ja heitä sitoo henkilötietojen salassapitovelvoite. Henkilötietosi ovat talletettuina Suomessa suojatussa palvelinympäristössä.

11 Evästeiden käyttö

Palvelu käyttää ns. evästeitä (”cookies”) palvelun toimintoihin ja sen verkkosivuston käytön seurantaan. Voit estää evästeiden käytön oman selaimesi asetuksista. Voit myös poistaa evästeet selaimestasi palvelun ja sen verkkosivuston käytön jälkeen. Jos teet näin, palvelun käyttösi voi kuitenkin estyä tai palvelu voi toimia huonosti.

Palvelussa käytämme ensimmäisen osapuolen evästeitä, kolmannen osapuolen evästeitä ja kolmannen osapuolen pyyntöjä.

Ensimmäisen osapuolen evästeet ovat sivuston itse määrittämiä evästeitä, joita vain kyseinen sivusto voi lukea. Niitä käytetään, jotta sivusto, esim. Keypron verkkotietojärjestelmä toimii. Oletusarvoisesti ensimmäisen osapuolen evästeet ovat sallittuja jokaisessa verkkoselaimessa.

Kolmannen osapuolten evästeet asettaa kolmas osapuoli (esimerkiksi Google), joka voi seurata verkkoselailuasi tai näyttää mainoksia. Nämä evästeet luetaan selaimestasi myös muilla sivustoilla, jotka käyttävät näiden yritysten palveluita.

Kolmannen osapuolen pyynnöt ovat pyyntöjä selaimestasi ulkoiseen palveluun. Huolimatta siitä, että nämä pyynnöt eivät aseta evästeitä, ne voivat silti siirtää viittauksen henkilötietoihisi kolmansille osapuolille. Käyttämämme Google Analytics - yhteinen verkkosivustojen analysointityökalu - käyttää kolmannen osapuolen pyyntöjä.

12 Muutokset tähän tietosuojaselosteeseen

Kun esimerkiksi lainsäädännön muuttuu, päivitämme tätä tietosuojaselostetta. Tämä tietosuojaseloste on viimeksi päivitetty 18.5.2018.

13 Eri kielisten versioiden pätemisjärjestys

Olemme pyrkineet samaan sisältöön tämän sivun käännöksissä eri kielille. Mikäli kuitenkin suomen- ja muunkielisten käännösten sisällössä on eroja, suomenkielinen teksti on määräävä.